Animatiefilm maken

Een animatiefilm is een uitstekende manier voor organisaties om hun boodschap over te brengen op het publiek. Veel organisaties laten bijvoorbeeld een animatiefilm maken als bedrijfsfilm of om verschillende toepassingen van hun producten en diensten te tonen. Gemeenten en provincies maken regelmatig een animatiefilm over historische onderwerpen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om met een kort animatiefilmpje allerlei procedures uit te leggen.

Animatiefilm maken is arbeidsintensief

Hoe maak ik een animatie? Het maken van een animatiefilm is een arbeidsintensief proces. Voor animatiefilms uit Hollywood kan het productieproces wel jaren duren en de kosten lopen in de tientallen miljoenen. De basis voor het laten maken van een animatie video is namelijk altijd hetzelfde: het achter elkaar plaatsen van losse beelden die met de hand worden getekend of gefotografeerd. Nu zullen we voor onze klanten niet snel een animatiefilm maken met de lengte van een speelfilm, maar ook een animatiefilmpje maken van een paar minuten kent hetzelfde werkproces en het is zeker een taak die u beter kunt uitbesteden aan een professionele aanbieder.

Een animatiefilmpje toepassen

De toepassingsmogelijkheden van een animatiefilmpje zijn oneindig. Bij Clipable in Amsterdam zijn we al jaren gespecialiseerd in het produceren van video en animaties maken voor onze klanten in zeer uiteenlopende branches. Zij kiezen voor Clipable om instructiefilmpjes te maken of bijvoorbeeld een reclamefilmpje. Dit gebeurt altijd in nauw overleg, op basis van een concept dat meteen al in het begin wordt opgesteld. Zo weet u zeker dat u een animatiefilm laat maken die aan alle verwachtingen voldoet.

Wilt u meer weten over de animatiefilms van Clipable? Neem dan vandaag nog contact met ons op

neem contact op